" /> Bőrfajták - KARMA Pécsi Kesztyű | Divat, Stílus, Elegancia

Bőrfajták

KARMA Pécsi Kesztyű | Divat, Stílus, Elegancia

Tudástár

Tökéletes alapanyag a természettől

Védelem és kiváló hőszigetelés. Két fontos tulajdonság, amitől a bőr nem csak különleges, hanem hasznos is. Ideális választás kezeink számára.

AHÁNY BŐR, ANNYIFÉLE KESZTYŰ

Az egyes kesztyűtípusokhoz különböző fajtájú bőröket használunk, hogy számodra a legjobb viseletet nyújtsa. Már az alapanyag kiválasztása során ügyelünk arra, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ezért is használjuk divatkesztyűinkhez a világon elérhető legfinomabb bőrt. A színárnyalatokra is külön odafigyelünk. A speciális festési és kikészítési módnak köszönhetően az általunk használt úgynevezett anilines festésű bőr extra finom tapintást és színmélységet biztosít.

A BŐR MAGA A CSODA

Minden bőr egyedi és megismételhetetlen. Saját struktúrával rendelkezik, a maga főbb jellegzetességeivel vagy akár rendellenességeivel. Ezért van szükség arra a szakértelemre, ami már 1951 óta jellemzi a Karma Pécsi Kesztyűt. Tapasztalt szabászaink legfontosabb feladata: minden egyes bőrt egyedi és sajátos jegyei alapján úgy kezeljen, hogy a végére kirajzolódjon belőle maga a csoda.

JÓ TUDNI!

Jó tudni, ugyanakkor, hogy a bőr érzékenyen reagál az esőre, az esőcseppek foltot hagyhatnak rajta, illetve olykor sötétebbé tehetik a bőr színét. Fontos megjegyezni azt is, hogy nincs tökéletes felületű bőr, mivel a bőrt nem gyártósoron állítják elő, hanem a természet csodálatos adománya. Fedezd fel Te is a bőrkesztyűk magával ragadó világát!

BÁRÁNY NAPPABŐR – Extra puha, fénnyel teli elegancia

Szereted a lágy tapintású, minőségi kesztyűket? Tetszenek a klasszikus, örökzöld darabok, amik soha nem mennek ki a divatból? Akkor a bárány nappabőr illeni fog Hozzád.

A bárány nappabőr elegáns kesztyűbőr, rendkívül puha tapintással és fényes külsővel, ami garantáltan jól mutat minden kézen. Nem véletlen, hogy a legtöbbet használt klasszikus kesztyűbőr fajta.

Az általunk használt bárány nappabőr Olaszországból származik, mert hosszas utánajárás után azt tapasztaltuk, hogy a Nápolyból való báránybőrök a legjobb minőségűek. Az extra puhaságot a nápolyi sós levegőn való szárítás biztosítja. Nem fogsz csalódni benne!

Hogyan óvd a bárány nappabőrt?

A tökéletes színmélység és puhaság elérése érdekében, a bárány nappabőrt hordóban színezik. Fedőfestés már nem kerül rá, ezért a bőr érzékeny lehet a csapadékra és nedvességre. Amennyiben a kesztyűt nedvesség éri, sötét foltok jelenhetnek meg rajta, különösen az élénkebb/világosabb színeknél. Ilyen esetben a foltot próbáld óvatosan megdörzsölni egy puha ronggyal és hintőporral. Ezután szobahőmérsékleten szárítsd meg, lehetőség szerint síkfelületen kiterítve.

SZARVASBŐR – Erős rugalmasság

Szereted amikor a bőrkesztyűd felveszi a stílusodat, és évek múltán úgy összetartoztok, mint a borsó meg a héja? Akkor szarvasbőrt válassz, mert rajongani fogsz érte!

Csak úgy, mint a Peccary, a szarvasbőr is puha, rugalmas, meleg bőr, mely gyönyörű, aprószemcsés karakteres textúrával hívja fel magára a figyelmet.

A szarvasbőr népszerű kesztyűalapanyag, mivel az évek előrehaladtával és viselés hatására egyre puhábbá és rugalmasabbá válik, így ahogy megy az idő, egyre jobban fogsz hozzá ragaszkodni. Rendkívül erős és strapabíró alapanyagának köszönhetően garantáltan nem kell megválnod tőle idő előtt, akár évtizedekig hordhatod.

Hogyan óvd a szarvasbőrt?

A szarvasbőrből készült kesztyű nem igényel ápolást. Nem szabad lekezelni semmilyen tisztítószerrel vagy kenőanyaggal! Próbáld megóvni az esőtől, olajtól és egyéb szennyeződésektől. Amennyiben mégis nedvesség éri, szobahőmérsékleten - lehetőség szerint síkfelületen kiterítve - szárítsd meg!

PECCARY BŐR – Pihe-puha melegség

Pihe-puha meleg kesztyűre vágysz? Imádod a divatos és egyben kényelmes megoldásokat? Akkor a Peccary bőr Neked való!

A Peccary rendkívül puha, lágy, rugalmas, meleg bőr, melyet a divatvilágban az egyik legexkluzívabb kesztyűbőrnek tartanak. Strapabíró kivitele miatt kedvelt luxuscikk.

Mivel a Peccary vadon élő állat Dél-Amerikában, a bőr speciális tulajdonságokkal bír, és felületi hibákkal is rendelkezhet. Emiatt a kesztyűk szabása kimagasló szakmai tudást és tapasztalatot igényel.

 

Hogyan óvd a peccary bőrt?

A Peccary bőrből készült kesztyű nem igényel ápolást. Nem szabad lekezelni semmilyen tisztítószerrel vagy kenőanyaggal! Próbáld megóvni az esőtől, olajtól és egyéb szennyeződésektől. Amennyiben mégis nedvesség éri, szobahőmérsékleten - lehetőség szerint síkfelületen kiterítve - szárítsd meg!

 

TOUCHTEC BÁRÁNYBŐR – Technológia és elegancia

Érintőkijelzős telefonod van? Most már nem kell levenned a kesztyűt ha hívnak telefonon vagy ha üzenetet kaptál.

Speciális nanotechnológiás eljárással készült bőrnek köszönhetően ez a probléma már a múlté. Mivel a bőr hordozza ezt a különleges tulajdonságot, így a kész kesztyű teljes felülete használható. Ez az alapanyag jelenleg csak fekete színben elérhető.

Hogyan óvd a Touchtec bőrt?

A tökéletes színmélység és puhaság elérése érdekében, a bárány nappabőrt hordóban színezik. Fedőfestés már nem kerül rá, ezért a bőr érzékeny lehet a csapadékra és nedvességre. Amennyiben a kesztyűt nedvesség éri, sötét foltok jelenhetnek meg rajta, különösen az élénkebb/világosabb színeknél. Ilyen esetben a foltot próbáld óvatosan megdörzsölni egy puha ronggyal és hintőporral. Ezután szobahőmérsékleten szárítsd meg, lehetőség szerint síkfelületen kiterítve.

ÚJ-ZÉLANDI IRHABŐR – Azonnal melegít

Igazi melegségre vágysz? Ki nem állhatod, ha a kezeidet folyton átjárja a hideg? Itt a megoldás, az irhabőrben sosem fogsz fázni!

Az irhabőr az egyik legmelegebb természetes bőrfajta. Az Új-zélandi irhabőr göndör szőrrel és tömör gyapjútartalommal rendelkezik. Bélésanyagként is kiválóan megállja a helyét. Kesztyűként pedig a lehető legmelegebb kézmelegítő, amit valaha is hordtál. A kesztyű belsejében levő szőrme miatt puhának és melegnek érzed a kezed. A külső velúr felület pedig a vonzó megjelenésről gondoskodik.

 

Hogyan óvd az irhabőrt?

Az irhabőrből készült kesztyű nem igényel ápolást. Amennyiben a kesztyűt nedvesség éri, szobahőmérsékleten, lehetőleg síkfelületen szárítsd meg. Ezt követően óvatosan dörzsöld át egy kefével.

MAGYAR IRHABŐR – Melengető érintés

Végre egy bőr, amiben nem kell törődnöd a hideggel! Belül extra melegen tartja a kezed, kívül pedig kellemes velúros hatást kelt.

Az irhabőr az egyik legmelegebb természetes bőrfajta. A magyar irhabőr egyenes szőrrel és tömör gyapjútartalommal rendelkezik, melyet nem távolítanak el bőrről. Bélésanyagként is kiválóan megállja a helyét. Kesztyűnek megalkotva pedig a legmelegebb kézmelegítőként ismert. A szőrme adja a kesztyű bélését, a bőr másik fele pedig elegáns velúr felületet kölcsönöz az elkészült kézmelegítőnek.

Hogyan óvd az irhabőrt?

Az irhabőrből készült kesztyű nem igényel ápolást. Amennyiben a kesztyűt nedvesség éri, szobahőmérsékleten, lehetőleg síkfelületen szárítsd meg. Ezt követően óvatosan dörzsöld át egy kefével.